Punt TIC

Setmanari Punt TIC
14 de maig - núm. 702

 
 
Formació participació ciutadana
 
La Xarxa Punt TIC es forma en seguretat i participació ciutadana
 

Diversos dinamitzadors i dinamitzadores han participat en una formació sobre participació i drets digitals, tot seguint pautes de seguretat i privacitat. És un curs organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Xarxa Punt TIC. Us mostrem alguns dels millors moments de la formació en un vídeo!

 
 
IX Jornada Punt TIC i Presó
 
IX Jornada Punt TIC i Presó: Un viatge per les metodologies d'aprenentatge a través de les TIC i el joc
 

La IX Jornada Punt TIC i Presó tindrà lloc el 6 de juny, al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), Barcelona. Ens oferirà diferents viatges per apropar-nos a noves metodologies innovadores d'aprenentatge a través de les TIC i el joc. La inscripció ja és oberta!

 
 
Enquesta
 
La Fundación Esplai vol conèixer les necessitats formatives de les persones dinamitzadores TIC
 

La Fundación Esplai i l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros demanen la col·laboració dels dinamitzadors i dinamitzadores digitals per tal d'elaborar un nou pla de formació per als i les professionals de la dinamització i educadors/ores TIC. Només cal respondre una curta enquesta.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Impressora 3D

Segona edició del curs Nous Artesans Digitals

La formació en línia s'adreça a les persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC i començarà el 21 de maig. Ofereix una introducció a tècniques de fabricació digital, programació, robòtica i Internet de les coses, amb una mirada sobre les eines que podem fer servir per introduir aquestes tecnologies en la pràctica quotidiana al Punt TIC.Activitats de la Comunidad de Redes de Telecentros del Dia d`Internet

Webinars del Dia d'Internet

L'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros organitza tres webinars sobre diferents temàtiques en el marc del Dia d'Internet, que se celebra el 17 de maig arreu del món. S'emetran en directe els dies 15, 16 i 17 d'aquest mes. El programa de la diada també inclou la presentació oficial de la "Red social de dinamizadores de Telecentros". 
 
NOTÍCIES
 

Capçalera de la plana web de Dades X Dones

Una hackató per crear apps que promoguin l'economia de les cures

Dades X Dones és un projecte de la Iniciativa Barcelona Open Data que pretén crear solucions digitals perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures. Fa una crida a persones desenvolupadores, dissenyadores i expertes en promoció econòmica per participar el 16 de juny en una hackató. La inscripció ja està oberta.

 

Segona edició de la

Publicada la segona edició de la "Terminologia de la ciberseguretat"

Pesca de credencials, programari maliciós o enginyeria social són algunes de les noves incorporacions del recull. Només a cinc mesos de la publicació de la Terminologia de la ciberseguretat, arriba la segona edició, que ha incorporat propostes de persones expertes i usuàries a través d'una enquesta en línia.

 

Premis Apps&IoT for citizens 2018

Premis Apps&IoT for citizens 2018

La Diputació de Barcelona convoca una nova edició dels Premis Apps&IoT for citizens. Busca fomentar la creació de serveis i aplicacions relacionats amb projectes innovadors d’Internet de les coses (IoT), que utilitzin la plataforma d'actuadors i sensors SENTILO i que estiguin relacionats amb algun dels àmbits d'actuació de la Diputació de Barcelona o dels municipis de la demarcació.

 
 
 
AGENDA
 
 
Setmana Open Data del Baix Llobregat 2018
Del 15 al 17 de maig, Citilab, Cornellà de Llobregat [+info]
Innovació a la Ciutat Democràtica
17 de maig, Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Barcelona [+info]
Girls in ICT Day a la Facultat d'informàtica de Barcelona de la UPC
17 de maig, FIB - Edifici B6 del Campus Nord, Barcelona [+info]
Dia Mundial de les Telecomunicacions 2018
17 de maig, Movistar Centre, Barcelona [+info]
X Jornada Programa
26 de maig, Citilab, Cornellà de Llobregat [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC