Punt TIC

Setmanari Punt TIC
23 d'abril - núm. 699

 
 
26 d`abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC
 
26 d'abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC
 

"Ampliar horitzons, canviar actituds" és el lema del Dia de les Nenes en les TIC 2018. És una campanya global que busca superar la bretxa digital de gènere i animar les noies a cursar estudis en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM). A l'edició anterior van participar 300.000 noies a 166 països.

 
 
Captura de pantalla del portal
 
Les dones de l'àmbit tecnològic animen les joves a emprar el mateix camí
 

Dones en Xarxa llança una plataforma que recull les veus d'una cinquantena de dones que defensen l'apoderament de les dones en l'àmbit de la tecnologia. Es diu "Noies, les TIC són nostres" i es presentarà oficialment el 25 d'abril, a Barcelona. Serà a les 19.00 hores, el Movistar Centre de Barcelona.

 
 
Nou repte d-LAB: Apoderament de la dona a la indústria tecnològica
 
Nou repte d-LAB: Apoderament de la dona a la indústria tecnològica
 

Aquesta convocatòria busca solucions innovadores i projectes que contribueixin a reduir l'escletxa de gènere en el marc de la indústria tecnològica i que puguin ser reproduïbles i escalables de forma sistemàtica. S'hi poden presentar propostes fins al 30 de maig.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Fotografia d`un grup de noies amb la seva mentora, a l`esdeveniment de l`STEAMConf 2018

Les joves participants del Technovation Challenge ultimen les seves app per millorar la societat

18.000 nenes i noies de 116 països participen en l'edició 2018 del repte, 272 a Catalunya. Treballen per equips en la creació d'una aplicació mòbil que ajudi a solucionar un problema de la seva comunitat. El 19 de maig se celebrarà la final regional a Barcelona.Una jove davant de l`ordinador

La Fundación Esplai llança la campanya de sensibilització #ChicasInTech

Pretén inundar les xarxes socials de testimonis de nenes i adolescents que expressin la seva opinió sobre la tecnologia i els rols de gènere que se li atribueixen. L'objectiu és conscienciar sobre la necessitat de promoure les vocacions STEM entre les més joves. 
 
NOTÍCIES
 

Part de la portada

Informe de la UNESCO sobre l'educació STEM i les noies

L'objectiu de l'informe és desxifrar els factors que dificulten o faciliten la participació de les noies i les dones en l'educació STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). També analitza què pot fer el sector educatiu per promoure l'interès de les noies pels estudis d'aquests àmbits.

 

Vodafone impulsa el programa #codelikeagirl, que ofereix formació en programació a 1.000 noies joves a 26 països

#codelikeagirl, programa de Vodafone per formar noies en programació

La companyia ofereix una formació presencial de 26 hores de durada a noies d'entre 14 i 18 anys. Se'n farà una edició a Madrid, amb 20 places, i hi ha previstes noves edicions en altres municipis. L'objectiu és fomentar les vocacions tecnològiques entre les joves.

 

Trofeus i pòsters dels EQUALS in Tech Awards

Els premis EQUALS busquen iniciatives innovadores per superar l'escletxa digital de gènere

Està en marxa la convocatòria 2018 d'aquests reconeguts premis internacionals, que organitza EQUALS Global Partnership. L'accés de les dones a la tecnologia, la promoció de les habilitats, el lideratge de les dones i els projectes de recerca són les quatre categories en què es poden presentar tant autocandidatures com nominacions a altres persones.

 
 
 
AGENDA
 
 
Girls in ICT Day a l'EPSEM: "Un futur per a una nova generació de dones"
26 d'abril, Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa [+info]
Som noies, som TIC
3 de maig, Campus Cappont de la UdL, Lleida [+info]
Girls in ICT Day a la Facultat d'informàtica de Barcelona de la UPC
17 de maig, FIB - Edifici B6 del Campus Nord, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC