Imatge de la plana web del VI Congrés Internet, dret i politica: Cloud Computing
Imatge de la plana web del VI Congrés Internet, dret i politica: Cloud Computing.

EL VI Congrés Internacional IDP - Internet, Dret i Política organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya centra la seva atenció en el Cloud Computing, partint de la base que el 2010 serà l'any del Cloud Computing. Així ho afirmen nombrosos analistes i especialistes que veuen que s'expandeixen aplicacions que, en lloc de ser executades a l'ordinador de sobretaula o al portàtil, són hostatjades en un servidor, i a les quals s'accedeix mitjançant un navegador qualsevol. Aquesta expansió és facilitada per la massiva adopció d'ordinadors ultraportàtils i telèfons mòbils intel·ligents, així com per la creixent realitat del teletreball i la col·laboració en xarxa entre administracions, empreses i ciutadans.

Tenir les dades, els documents de text, els fulls de càlcul, les aplicacions de gestió de clients o d'estocs, i la coordinació de processos i projectes emmagatzemats en servidors de tercers; fer passar les comunicacions personals i professionals per un navegador, o obrir la participació ciutadana a tothom són possibilitats que ofereixen noves oportunitats, però també nous reptes sobre com entenem la feina, les relacions professionals o l'exercici de la democràcia.

Aquests reptes i oportunitats constitueixen el punt de trobada de la sisena edició del Congrés Internacional IDP, que vol analitzar i debatre els diferents problemes jurídics i polítics que planteja o pot plantejar la massiva extensió del cloud computing tant a escala professional com personal i ciutadana. Tindrà lloc el 7 i 8 de juliol, a la Sala d'actes de la seu de la UOC al Barcelonès.

Trobareu el programa i el formulari per realitzar la inscripció al següent enllaç: www.uoc.edu/symposia/idp2010

Quan

On

Sala d'actes de la seu de la UOC al Barcelonès
Rambla Catalunya, 6
08810