Imatge de noia
Imatge de noia. 2 020.

El pròxim dimecres 31 de maig, de 18 a 19.30 hores, al Canòdrom, es visibilitzaran situacions de discriminació reals que han viscut noies i dones dins del sector tecnològic. Imprescindible!

‘Crec que t’has equivocat de classe. És el curs de sistemes microinformàtics i xarxes? Sí. Doncs no m’he equivocat de classe.’ o ‘La meteorologia és un ofici d’homes perquè s’han de prendre decisions ràpides i no donar-hi mil voltes com feu les dones.’ Aquestes són algunes de les frases que han hagut d’escoltar noies i dones vinculades al sector tecnològic. El pròxim dimecres 31 de maig, de 18 a 19.30 hores, el Canòdrom, que es troba al Carrer Concepció Arenal número 165, acollirà un taller presencial sobre les seves experiències.

Sota el títol ‘No t’has equivocat de classe. Trenquem els estereotips de gènere tecnològics!’, la proposta estarà dirigida a famílies i personal educatiu. Les membres de l’associació YoungITGirls compartiran situacions de discriminació reals que han viscut com a noies, dones i professionals dins del sector tecnològic per tal d’obrir un debat sobre com es podrien evitar. La voluntat és animar a nenes i joves a endinsar-se en el món STEAM sense pors i sense estereotips. Segons els informes, un elevat percentatge de dones que es dediquen a professions tecnològiques s’han sentit discriminades en relació amb el seu gènere. En concret, segons un estudi de l’any 2022 de DigitalFems, un 22% de les dones tecnòlogues han patit assetjament sexual en el seu lloc de treball.

Quan

-