Diferents sessions en línia debatran els drets humans en l'era digital
Diferents sessions en línia debatran els drets humans en l'era digital. 2 021.

Aquestes sessions es basen en la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals la ciutadania de Catalunya. Podeu realitzar aquí les inscripcions. Seran en anglès amb quatre sessions en línia.

Programa

Sessió 1: Digital Rights and Artificial Intelligence 16 de novembre, de 9:00 a 10:00

Werner Stengg, expert del gabinet de Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de la Comissió Europea. Les seves principals responsabilitats són Coordinació de política digital, Intel·ligència Artificial i economia de dades, Economia de Plataforma, Desinformació. Karma Peiró, periodista experta en IA i la seva ètica, dades obertes i transformació digital. Va ser coautora de l'informe Intel·ligència Artificial. Decisions automatitzades a Catalunya, encarregat per la Generalitat de Catalunya l'any 2020, i ha publicat recentment diversos articles sobre qüestions d'IA o l'ús de dades en pandèmia, entre d'altres. Inscripcions. Obre en una nova finestra. Torna amunt AMUNT.

Sessió 2: Free Access to Knowledge and Information as a Human Right 30 de novembre, de 16:00 a 17:00

Rebecca MacKinnon, vicepresidenta de Defensa Global a la Fundació Wikimedia. És experta en drets digitals, especialment pel que fa a la privadesa, així com sobre la llibertat dels mitjans de comunicació. Ha tingut una llarga carrera en periodisme, en l'àmbit acadèmic i en polítiques públiques. Vicent Partal, president de l'European Journalism Center, organització independent especialitzada en els grans canvis tecnològics i culturals que acompanyen la digitalització dels mitjans. Periodista, cofundador i director del diari digital VilaWeb, va ser pioner en el desenvolupament de mitjans digitals en català. Inscripcions. Obre en una nova finestra. Torna amunt AMUNT.

Sessió 3: Digital Rights of Children and Adolescents 16 de desembre, de 9:00 a 10:00

Eva Lievens, especialista en dret i tecnologia al Human Rights Center de la Universitat de Gant (Bèlgica), especialitzada en drets digitals d’infants i adolescents, assessorant regularment el Consell d’Europa i el Parlament Europeu. Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i investigadora de l'Institut d’Innovació Social d'ESADE. Experta en transformació digital i impacte social, s'ha interessat especialment pels drets digitals des de la perspectiva d’infants i adolescents, amb treballs com el seu llibre Tu no ets la teva selfie. Inscripcions. Obre en una nova finestra. Torna amunt AMUNT.

Sessió 4: Digital Rights and the Future of Work 13 de gener, de 9:00 a 10:00

Stijn Broecke, expert economista a l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), on lidera la iniciativa d'aquesta organització sobre el Futur del Treball. Coordina també un programa d'investigació sobre l'impacte de la IA en el mercat laboral. Albert Cañigueral, director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració a la Generalitat de Catalunya. Expert en plataformes digitals laborals, és connector Ouishare per a Espanya i Amèrica Llatina i autor del llibre El trabajo ya no es lo que era.

Quan

On

Format virtual