Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Mobile Social Congress 2019: Esclavatge 2.0, de la mina a l'abocador

Des del 26/02/2019 - 15:00
fins el 27/02/2019 - 20:30
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Fotografia del Mobile Social Congress 2019
El Mobile Social Congress 2019, impulsat per SETEM Catalunya, tindrà lloc el 26 i 27 de febrer. Font: Mobile Social Congress. Llicència: Tots els drets reservats

La quarta edició del Mobile Social Congress (MSC) analitzarà els impactes que genera el cicle de subministrament de la indústria electrònica. Serà el 26 i 27 de febrer, al Pati Manning, Barcelona.

El fil conductor de l'MSC d’aquest any serà el de l''esclavatge modern' o 'esclavatge 2.0' i posarà especial èmfasi en els impactes ambientals, encara que també reflexionarà sobre els impactes socials entre les persones que treballen en la indústria electrònica. S’hi presentarà, per exemple, un informe sobre la vinculació entre el risc de suïcidi de les persones que treballen a la indústria tecnològica a la Xina i les precàries condicions laborals en aquestes manufactures, proveïdores de les principals marques electròniques mundials.

El programa del Mobile Social Congress inclou taules rodones i tallers (alguns dels quals requereixen inscripció prèvia), durant els dies 26 i 27 de febrer.

SETEM Catalunya organitza el congrés, amb el suport de la Unió Europea i l’Ajuntament de Barcelona. Des de l'entitat expliquen que tot i coincidir amb el Mobile World Congress, l’MSC no es presenta com un ‘anti-MWC’ ni com la ‘vessant social’ d'aquest: "Senzillament es pretén visibilitzar alguns aspectes relacionats amb la indústria tecnològica que queden silenciats en l’MWC, com els greus impactes socials i ambientals que sostenen el model de producció i consum de les tecnologies de la informació i la comunicació tal com s’ha desenvolupat fins al moment".

Detalls del curs

Data: 
dimarts, 26 febrer, 2019 - 15:00 a dimecres, 27 febrer, 2019 - 20:30
Lloc:
Pati Manning
Carrer de Montalegre, 7 Barcelona