Masterclass amb Liliana Arroyo sobre innovació social digital. 2 021.

En aquesta sessió es qüestionaran les perspectives acrítiques sobre la innovació digital en base a exemples de plataformes que neixen orientades a posar les eines digitals al servei de les persones.

Liliana Arroyo és experta en transformació digital i impacte social. Ha participat com a membre de l'equip investigador en diversos projectes de diferents àrees de la sociologia, amb l'objectiu comú de comprendre fenòmens socials i canvis importants en l'esfera col·lectiva. Actualment investiga l'impacte social de les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-nos. Escriu al diari Ara i El Periódico, entre d'altres, i ha participat en programes de RAC1 i TV3. Recentment va publicar el seu primer llibre, titulat 'Tu no ets el teu selfi. 9 secrets digitals que tothom viu però ningú compte' (Pagès editors, 2020).

Objectius

- Qüestionar la perspectiva tecnosolucionista de la innovació digital.

- Fomentar la capacitat d'identificar innovacions socials amb impacte positiu.

- Aportar exemples i casos pràctics en l'àmbit de la confiança digital, l'ús de les dades personals, la sostenibilitat i la redistribució alimentària.

Temari

1.- Quan la tecnologia és la resposta i ens oblidem la pregunta.

2.-Monopolis i economia de l'atenció: pandèmia i dependència tecnològica.

3.- 5 claus per identificar la innovació social responsable.

4.- Exemples i casos d'estudi en àmbits diversos: - en l'àmbit de la confiança digital, - l'ús de les dades personals, - la sostenibilitat - la redistribució alimentària.

Quan

On

Format virtual