Jornada Dia Mundial de la Sensibilització contra el soroll
Jornada Dia Mundial de la Sensibilització contra el soroll. 2 021.

Segons l'Organització Mundial de la Salut el tercer factor ambiental que afecta la salut de les persones és el soroll, després de la contaminació atmosfèrica i el tabac. Segons un informe de l'Agència Europea de Medi Ambient, el soroll provoca molèsties en 31,7 milions d'europeus adults i trastorns del son en més de 13, a més de 72.000 hospitalitzacions i 16.600 morts prematures l'any.

L'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) organitza el 28 d'abril una jornada per a conscienciar, sensibilitzar i conèixer les diferents propostes i accions sobre contaminació acústica. Inscripcions obertes.

Programa

17.00h Benvinguda, a càrrec de Pedro Linares, president de Telecos.cat

17.10h Taula Rodona: Presenta i modera: Pere Artís - Keacoustics - Grup de treball de So, Acústica i Audiovisual de Telecos.cat Soroll i salut, per Maria Foraster, MPH Assistant Research Professor al Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) i professora associada a la URL. Projectes acústics per al control del soroll en ambient interior, per Ivana Rossell, consultora Acústica i Coordinadora del Màster Acústica Arquitectònica i Ambiental La Salle, URL. Projectes acústics per al control del soroll en ambient exterior. Estratègies per mitigar la contaminació acústica, per Enric Grosche Sirarols, enginyer de Telecomunicació, consultor i membre de Telecos.cat. Mesures de l'Administració pública per al control, prevenció i gestió de la contaminació acústica, per Eduard Puig, tècnic del Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Com es pot millorar la fiabilitat de les mesures acústiques, per Sebastián Sánchez Mestres, enginyer d'Aplicacions i vendes d'Hottinger Brüel & Kjaer Iberica SL.

18.00h Torn obert de paraules

18.25h Cloenda Mercè Rius i Serra, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

18.30h Fi de la jornada

Quan

On

Format virtual