Congrés Menors, Internet i Tecnologies
Congrés Menors, Internet i Tecnologies. 2 015.

El Congrés comptarà amb especialistes d’àmbits com la sociologia, la tecnologia, el dret o la seguretat amb l’objectiu de posar sobre la taula pautes útils i concretes per a infants i joves, però també per a famílies i professionals de l’educació. En definitiva, per afrontar amb més garanties les  potencialitats i els riscos que el món digital comporta per als menors.

Programa:

  • 9:30 h - Conferència inaugural a càrrec de M.Àngels Barbarà, directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades; Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya, i Anna Folch, presidenta d’UNICEF Catalunya
  • 10.00 h - Taula 1. Menors que creixen i conviuen en un món digital a càrrec de Berta de la Rosa, alumna de l’Escola Virolai; Soraya Bashir, alumna de l’Institut Salvador Claramunt;  Quim Sabartes, alumne de l’Institut Joaquim Pla Ferreres; Laia Expósito, alumna de l’Institut Salvador Claramunt; i Glòria Freixa, advocada de l’Assessoria Jurídica de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Voluntària del projecte.    
  • 10.30 h -  Taula 2. Menors i internet: reptes i oportunitats a càrrec de Genís Roca, president de RocaSalvatella, expert en internet i la transformació digital, arqueòleg i historiador i MBA per ESADE; Josep Lluis Queralt, director de l’Institut Baix Camp; Josep Manuel Prats, president de Fapel, Federació d’Associacions de Pares i Mares d’alumnes d’escoles lliures.
  • 11.30 h - Pausa cafè.
  • 12.00 h - Taula 3. La prevenció i l’ús responsable de les TIC i internet a càrrec de Ferran Resina, sotsinspector de l’Àrea Tècnica de Proximitat dels Mossos d’Esquadra; Ramon Miralles, coordinador d’Auditoria i Seguretat de la Informació de l’APDCAT i un jurista expert en l’àmbit de menors (ICAB).
  • 13.00 h - Taula 4. Instruments de resposta: com afrontar els conflictes a la xarxa? a càrrec de Pilar Miarnau, assessora pedagògica i docent i mediadora família- escola; Manel Mor, cap de Servei d’Escola i Família del Departament d’Ensenyament i un representant de Xarxes socials.
  • 14.00 h - Clausura del congrés i conclusions a càrrec de M. Àngels Barberà, directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i Oriol Rusca, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
  • 14.15 h - Aperitiu de cloenda i fi de l’acte.
     

Inscripcions aquí.

Quan

On

Sala d’Actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona
Carrer Mallorca, 283
08037