Mans de joves amb plaques de Micro:bit en un curs impartit per Colectic
Colectic i la UPF defensen que les tecnologies poden ajudar a superar els reptes de la societat. Autor: Colectic. Licencia: BY-SA.

Els reptes educatius canvien al mateix ritme que canvia la nostra societat. Les tecnologies han esdevingut per pes propi un repte de primer nivell: transformen, per passiva o per activa, la manera de veure el món dels i les joves. Com podem, des de la pràctica educativa, donar resposta a aquests reptes? És l'escola l'espai on articular aquesta resposta? La ciutat educadora també ha d'abordar aquests reptes?

Persones 'makers', programadores i periodistes ciutadanes proposen accions, reflexions i respostes per "hackejar les barreres socials" i les posaran en comú el 14 de novembre a les 11.00 hores a l’aula 51.100 de l’edifici La Nau de la UPF (Roc Boronat, 138). Serà a la jornada 'Hackejant barreres socials: Tecnologies per superar els reptes de la nostra societat', que organitzen la cooperativa Colectic i la Universitat Pompeu Fabra en el marc dels projectes 'Makers per la inclusió', que compta amb el suport del Pla de Barris de l'Ajuntament de Barcelona, 'Digital Welcome' amb el suport de la Comissió Europea - AMIF ( Funding Call: AMIF-2016-AG-INTE-01 Project n° 776128) i Codinc, amb el suport de la Comissió Europea - Erasmus + (Project number  592121-EPP-1-2017-1-BE-EPPKA3-IPI-SOC-IN).

S'hi podran conèixer experiències vives que utilitzen tecnologies innovadores com a estratègia per fomentar l’apoderament de joves provinents de contexts d’exclusió social.

Des de l'organització expliquen: "A Barcelona trobem moltes iniciatives innovadores, però aquestes no acostumen a néixer o desenvolupar-se en barris on es concentren índexs de conflictivitat o condicions socioeconòmiques desavantatjoses. És en aquest context on la tecnologia pot jugar un paper".

Programa

11.00 h. 'Les TIC com a eina d’emancipació' a càrrec d'Artur Coll, mestre i assessor tècnic docent al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

11.30 h. Roda de projectes:

  • Makers per la Inclusió - Les competències dels futurs professionals de la robòtica. Núria Alonso i Patrícia Santos.
  • Codinc -  Aprenentatge i Servei com a palanca per aprendre a programar. Martina Mayrhofer.
  • Digital Welcome -  Coding, storytelling, periodisme digital i habilitat socials, punt de partida per a la integració de persones refugiades. Esther Subias.

12.30 h. Debat i intercanvi d’experiències.

Totes les persones interessades a participar-hi poden fer la inscripció emplenant aquest formulari.