Un moment de la xerrada de Jordi Delgado
Un moment de la xerrada de Jordi Delgado.

S'hi repassen els usos de l'ordinador en la vida diària i com la seva invenció ha canviat la comunicació i relació entre persones. Des del Citilab, s'impulsa un projecte per generalitzar l'aprenentatge de la programació informàtica per part de la ciutadania, des de la infància a la gent gran.

En les activitats amb nens i nenes s'empra l'Scratch amb Arduino, mentre que amb adults utilitzen Smalltalk. El fet de programar no és només una competència digital, sinó que també ajuda a estructurar el pensament i l'argumentació de manera científica. Jordi Delagado destaca la importància de la creativitat en l'àmbit tecnològic, més enllà de la utilització d'eines ja configurades. 


 Si no veus correctament el vídeo, fes clic aquí.

 

TED és un esdeveniment anual de conferències i xerrades sobre innovació en àmbits diversos, com ara la tecnologia, l'oci, el disseny, la cultura, l'educació i els negocis. TEDx és un programa de TED, que consisteix a la presentació d'experiències d'àmbit local, que també es difonen per la xarxa. Per a més informació sobre el TEDx Ramblas, entreu al seu web.