.

Els gestors d'aquesta Fira d'Ocupació EURES, en l'edició de Castilla y León, han volgut comptar amb aquesta eina, com a recurs per tal d'estimular la participació dels joves.

La plataforma YouRock, recolzada per una xarxa de telecentres Europea -entre els quals es troba la Xarxa Punt TIC- representa una oportunitat per al diagnòstic de les competències personals i per a descobrir el currículum ocult dels joves.

YouRock pretén ser una xarxa social per a l'ocupabilitat, on els joves poden participar lliurement, exposar el seu currículum competencial i també les seves habilitats digitals. Està dirigida a joves amb poca o cap experiència laboral i afavoreix el contacte entre ells.

El missatge que propaga aquesta iniciativa és clar:

els joves no som un problema. No volem un tracte especial ni tampoc obstacles addicionals. Som la generació de les oportunitats i si ens doneu mitja oportunitat, demostrarem del que sóm capaços

Per tal de participar a la plataforma, que és gratuïta, els joves han de gestionar la seva alta a través d'un senzill formulari o fent servir un compte de Facebook. Posteriorment, caldrà que introdueixin informació de les seves experiències vitals i que enllacin els continguts socials al seu nou portfolio. Podran afegir-ne cartes de recomanació, vídeos, etc. 

La pròpia plataforma s'encarregarà de "traduir"  tota aquesta informació de manera que qualsevol empresari pugui gestionar un procés de selecció a partir d'ella.  És a dir: les empreses podran accedir a una visió del currículum dels joves en format competencial. YouRock s'adreça al públic juvenil, d'entre 15 i 24 anys.

La plataforma ha estat traduïda a 15 idiomes diferents -entre elles el català i el castellà- i compta amb el suport de la Unió Europea i d'organitzacions socials i centres digitals d'arreu Europa.