Logotip de YouFab, premis internacionals de fabricació digital
Logotip de YouFab, premis internacionals de fabricació digital.

La impressora 3D, la talladora làser o la màquina fresadora són algunes de les eines que es fan servir en un Fab Lab. La convocatòria internacional YouFab Global Creative Awards 2014 vol premiar aquelles obres més destacades relacionades amb la fabricació digital.

Els premis compten amb quatre categories:

Productes: Aquesta categoria inclou tots els productes fets utilitzant les eines de fabricació digital. Inclou articles diversos, articles d'interiors, mobles, cases, màquines, roba, accessoris, dispositius digitals, llibres, instruments musicals, menjar, obres gràfiques (gràfics publicitaris, obres gràfiques il·lustrades...), etc.

Art: Aquesta categoria inclou totes les obres d'art realitzades amb eines de fabricació digital, així com qualsevol tipus d'expressió artística que fa ús de les eines de fabricació digital, incloent obres d'art, il·lustracions, activitats artístiques, performances i actuacions en directe. 

Maquinari: Invencions i desenvolupament d'eines de fabricació digital úniques . Aquesta categoria és per a les invencions de les pròpies eines de fabricació digital, com ara, impressores 3D que modelen objectes en una forma completament nova, o fresadores CNC que utilitzen materials mai usats abans. 

Més enllà: Aquesta categoria és per a les entrades que no encaixen en les altres categories o que són una combinació d'una sèrie de categories. Per exemple, entrades que es creen mitjançant les eines de fabricació digital i són una combinació de dues o més de les categories anteriors, o les obres de creació que es realitzen amb les eines de fabricació digital i superen els límits existents de l'expressió creativa.

 

Per saber com participar als premis consulteu aquest document.

Si voleu saber més sobre la fabricació digital i les seves potencialitats, a la Xarxa Punt TIC desenvolupem una campanya sobre aquest tema. Consulteu: I el tema del mes és... la fabricació digital!