Punt TIC Alt Urgell
Punt TIC Alt Urgell.

Aquest dijous, 7 d’abril, la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà dues reunions informatives públiques que tractaran el nou marc legal de la Seguretat Social i les pensions de jubilació. Els actes, que són organitzats per l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, tindran lloc de forma consecutiva a les vuit i a les nou del vespre i formen part del cicle de xerrades econòmico-tecnològiques del Punt TIC de l’Alt Urgell en Xarxa. En serà la ponent Mònica Ricou, especialista en dret laboral.

Els temes que s’exposaran en relació a la Seguretat Social seran l’afiliació, les altres i les baixes de treballadors en règim general, les situacions assimilades a l’alta, els subjectes obligats a cotitizar, la durada de l’obligació a cotitzar, les bases de cotització i la permanència d’alta sense percebre retribucions.

Pel que fa a les pensions de jubilació, es tractaran els pactes socials, la problemàtica de l’edat de jubilació i els principis de contribució i solidaritat com a base per calcular la quantitat de la pensió.