El proper dimecres 20 de març i per quart any consecutiu, la Regidoria de Joventut organitza una xerrada amb el títol "Internet Segura. Xarxes socials", amb la finalitat que tots els ciutadans puguin conèixer les característiques actuals d’Internet i per què i com s’ha generat una especial sensibilització per protegir els infants, adolescents i joves i d’altres persones que vulguin aprofitar-se.

Xerrada "Internet Segura: Xarxes Socials", a Lleida
Xerrada "Internet Segura: Xarxes Socials", a Lleida.

Tindrà lloc al Punt TIC del centre de recursos juvenils La Palma (C/ La Palma, 6-10. Lleida), el dimecres 20 de març, a les 19.00 hores.

La xerrada pretén mostrar els desavantatges que pot comportar l’ús d’Internet, alhora que es faciliten mesures i orientacions per poder evitar els possibles perills que ofereix la xarxa, sempre amb la visió que un bon ús és prevenció. Així es donaran estratègies a les persones assistents per protegir webs, emails, webcams... i com denunciar fets anòmals. Per aquest motiu, la xerrada està adreçada al jovent, famílies, professionals, entitats i tota persona interessada.

Però a més en aquesta ocasió s’aprofundirà en les xarxes socials per la seva directa vinculació amb el col·lectiu juvenil. Paraules com Facebook, Twitter, Informer, Whatshapp... estan molt presents en el dia a dia dels joves i cal informar-los del seu ús correcte i dels seus possibles perills.

La sessió anirà a càrrec de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra de Lleida, equip que treballa des de fa temps en el tema de la ciberdelinqüència en l’àmbit dels menors.

Font