Logotip Infocentre
Logotip Infocentre.

Un dels principals objectius del projecte Santa Bàrbara +ACTIVA, que s’està duent a terme a l’Infocentre, és apropar més que mai les TIC a tota la població i a totes les PIMES i MICROPIMES de la zona. El Punt TIC s’ha convertit en un referent i ja no cal estar-hi present per poder fer ús dels serveis que ofereix, tots els participants poder accedir als recursos i les eines del Punt TIC a través de la xarxa. Un dels principals serveis més demandat pels usuaris és l’accés a Internet.

Santa Bàrbara és una població que, al igual que moltes poblacions de les Terres de l’Ebre, sofreix moltes mancances en quan a cobertura i a infraestructures de telecomunicacions, per tant com a Punt TIC consideren que tenen la tasca de minimitzar aquesta escletxa digital duent a terme actuacions que permetin l’accés a les noves tecnologies a tota la ciutadania.

Amb el projecte Santa Bàrbara +ACTIVA, volen anar més enllà i no només oferir els serveis a peu del Punt TIC, sinó que volen que tots els usuaris/àries puguin accedir als serveis i als recursos des de les seves llars.

Ja fa uns anys l’Ajuntament de Santa Bàrbara va iniciar la tasca i les gestions per aconseguir tenir una xarxa Wi-Fi oberta i poder oferir a tota la ciutadania la possibilitat d’accedir a les noves tecnologies des de totes les llars de la població.

Després d’un llarg recorregut, de superar molts entrebancs i gràcies a la xarxa ciutadana oberta i lliure Guifi.net, poden dir que la xarxa oberta a Santa Bàrbara ja és una realitat.

El passat divendres va tenir lloc a la Biblioteca José Escudé de Santa Bàrbara una xerrada informativa sobre la xarxa Wi-Fi oberta de Santa Bàrbara, a càrrec de membres del col·lectiu Guifi.net a Terres de l’Ebre entre els que hi ha l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

Actualment i gràcies al treball dels membres de la xarxa Guifi.net a Terres de l’Ebre entre els que hi ha l’Ajuntament de Santa Bàrbara, aquesta xarxa ha començat a tenir un desplegament important. Santa Bàrbara és una de les poblacions que està treballant per fer més gran la xarxa i poder oferir a tots els ciutadans i ciutadanes la possibilitat de fer ús dels recursos i de les eines que ofereix la xarxa així com de poder accedir als serveis de connectivitat que s’ofereixen a la Biblioteca i al Punt TIC de Santa Bàrbara.

El regidor de Noves Tecnologies, Jordi Llorens es mostra molt satisfet i agraeix l’assistència dels planers i planeres que van participar en la xerrada i afirma que des de la regidoria de Noves Tecnologies i amb el suport de tot el consistori es seguirà treballant per tenir una població oberta al món de les TIC.