Webby Awards, uns premis interessants
Webby Awards, uns premis interessants.

Per això va bé de seguir cada any els anomenats Webby Awards, que des de fa temps premien les pàgines d’Internet més destacades de l’any en una sèrie d’àmbits molt variats. És veritat que són uns premis que se centren gairebé del tot en la Internet de parla anglesa però ja se sap que les tendències que s’hi marquen aviat es veuran reproduïdes arreu del món.

La llista dels premiats és molt llarga i cal una bona estona per mirar-se’ls tots. En comentarem només alguns exemples. Un cas concret són els grans llocs web informatius com els del New York Times o de la BBC, que són habituals guanyadors anuals del premi. La seva influència ha estat evident: trobem reproduïda la seva estructura i el seu estil en moltes planes web dels nostres mitjans de comunicació. Hi podríem afegir un web, The Big Picture, amb unes il·lustracions fotogràfiques extraordinàries entre les quals són impressionants les del recent terratrèmol de l’Aquila, que demostren una vegada més el poder informatiu de la il·lustració gràfica.

En un altre terreny, i com a mostra de la tendència que adoptaran els web d’informació immobiliària quan s’hagi superat la crisi econòmica, podem consultar Trulia. En l’àmbit dels viatges s’han premiat les pàgines d’un nom clàssic en el sector: Lonely Planet i en el camp cultural és molt interessant un web com Smarthistory, unes pàgines molt atractives dedicades a la història de l’art.

Per últim, un cas original és Animoto, premiat en l’apartat de “Serveis i Aplicacions”. Animoto confecciona automàticament vídeos -que ens envia per correu electrònic- a partir de fotos que qualsevol li pot subministrar. Els vídeos de 30 segons són gratuïts, però els que són més llargs i d’alta resolució s’han de pagar, tot i que a un preu raonable. També és possible de confeccionar vídeos de qualitat per a aplicacions comercials i professionals, igualment a partir de fotos que se li subministrin. Una possibilitat interessant per superar les clàssiques sessions de diapositives o per animar els webs d’empreses o institucions. Tot plegat només una petita mostra de l'ampli contingut dels Webby Awards 2009.