Vuit equips catalans a la semifinal de la 'Technovation Girls'
Vuit equips catalans a la semifinal de la 'Technovation Girls'. Autor: Associació Espiral, Educació i Tecnologia. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

Durant la cimera internacional hi haurà tallers i taules amb empreses tecnològiques i persones expertes que donaran consells als equips finalistes. El formulari de resgiatre està obert i podeu apuntar-vos aquí.

El Technovation Girls, impulsat a Catalunya per l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia i el seu equip de voluntàries i ambaixadores, ha comptat amb la participació de 5.900 nenes i adolescents de 60 països, que han presentat més de 1.700 projectes. En l’edició catalana del concurs hi han participat 118 equips formats per noies d’entre 10 i 18 anys.
 

Així són les propostes catalanes guanyadores

Un total de vuit equips catalans de noies han passat a les semifinals catalanes sènior i júnior del concurs internacional d’emprenedoria digital per a noies 'Technovation Girls'.  Dos d'aquests estan formats per noies d’entre 15 i 18 anys i altres sis per  nenes d’entre 10 i 14 anys han estat els guanyadors, respectivament. Les seves propostes tecnològiques seran avaluades per un jurat internacional i a final del mes de juny s’anunciaran els 12 equips finalistes, d'entre els quals 6 júnior i 6 sènior, i es presentaran en la cimera internacional que tindrà lloc els dies 12 i 13 d’agost en línia.

Els equips catalans que han passat a la semifinal internacional en la categoria Sènior són:

  1. Equip EMAidea, amb l’aplicació ElderHelper, que té l’objectiu d’ajudar les persones grans.
  2. Equip Wappturm, amb l’aplicació Volúntate, dirigida a persones que vulguin ser voluntàries en ONGs.

I els que ho han aconseguit en la categoria Júnior són:

  1. Equip T-square, amb l’aplicació Helper, per donar suport a persones amb risc de pèrdua d’habitatge i desnonaments.
  2. Equip SmartMinds Rock, amb l’aplicació Anti plastics’ heroes, que vol contribuir a reduir l’ús del plàstic.
  3. Equip Real Dream, amb l’aplicació OnTimeRocks, per donar suport a l’estudi.
  4. Equip Imagine Girls, amb l’aplicació We Can With This, per actuar contra l’abús i les relacions tòxiques.
  5. Equip TonucciTechnos, amb l’aplicació Hey your pills!, per ajudar persones dependents que viuen soles a recordar quan han de prendre les medicines.
  6. Equip Inventores, amb l’aplicació The Recycling of the World, per donar un cop de mà amb el reciclatge.

El concurs té com a objectiu que noies de tot el món aprenguin i apliquin les habilitats necessàries per resoldre reptes i problemes reals a través de la tecnologia, és una de les iniciatives per fomentar l’emprenedoria digital i les vocacions tecnològiques entre les noies en què col·labora la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla DonaTIC.

L'edició 2021 ha comptat amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i amb el suport d'institucions i entitats com HP Foundation, Cellnex, Ricoh, Everis, el Consolat general dels Estats Units a Barcelona, ​​la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i el Institut Català dels Dones.