L’entitat francesa ‘Association Territoire et Innovation Sociale’ busca entitats sòcies a l’Estat i a Portugal per a desenvolupar un projecte d’innovació social en zones rurals. Vols saber-ne més?

Imatge de dona
Imatge de dona. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Recentment, el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya ha compartit una crida de l’entitat francesa ‘Association Territoire et Innovation Sociale’, qui busca entitats sòcies a l’Estat i a Portugal per a desenvolupar un projecte d’innovació social en zones rurals. L’entitat de Nova-Aquitània vol coordinar un projecte triennal de l’Interreg SUDOE que posa el focus en la innovació social en àrees rurals. Així doncs, l’objectiu del projecte d'innovació social en zones rurals és donar resposta a les necessitats de les poblacions rurals en termes d’accés als serveis socials i de preservació dels vincles socials.

En concret, l’entitat francesa vol presentar-se a la propera convocatòria de l’Interreg SUDOE amb un projecte amb un enfocament experimental i transnacional que s’inscriu dins del sector de l’Economia Social i Solidària i que busca renovar l’atractiu necessari per a mantenir vives i actives aquestes zones. La voluntat és trobar autoritats locals i regionals, agents de l’economia social i solidària i ciutadania que vulguin engrescar-se.