L’educació mediàtica serà l’eix central de la jornada ‘Desmuntant la desinformació’ que es farà al paranimf de la Universitat de Barcelona el pròxim dilluns 23 d’octubre. No hi faltis!

Imatge de telèfon mòbil
Imatge de telèfon mòbil. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dilluns 23 d’octubre, el paranimf de la Universitat de Barcelona acollirà la jornada ‘Desmuntant la desinformació. Learn to Check Media Literacy Summit for Educators’. La trobada, que començarà a les 16 hores i finalitzarà a les 21 hores, serà organitzada per l’Associació Learn to Check, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la Universitat de Barcelona. La desinformació, l’educació mediàtica, la intel·ligència artificial i els drets digitals seran els principals eixos de la jornada, que comptarà amb una conferència inaugural a càrrec d’Ebonee Otoo, vicepresidenta de participació del professorat a News Literacy Project. Tot seguit, hi haurà una taula rodona sobre els reptes de l’educació mediàtica a Catalunya, amb Montse Jiménez, directora pedagògica a Vedruna-Prats de la Carrera de Palafrugell; Àlex Hinojo, cofundador de Drets Digitals; Nereida Carrillo, cofundadora de l’Associació Learn to Check; Nacho Guadix, responsable d’Educació i Drets Digitals de la Infància a UNICEF Espanya, i Laura Pinyol, consellera i coordinadora de la comissió de Relacions amb la Societat, Infància, Gènere i Educació en Comunicació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, una formació a càrrec de l’Associació Learn to Check i la presentació d’una desena d’experiències de persones docents. Finalment, la cloenda anirà a càrrec de Yevhen Fedchenko, director de la Mohyla School of Journalism a Kíev i cofundador i editor en cap de la pàgina web de verificació d’informació stopfake.org.

La jornada s’emmarca en la Setmana Mundial de l’Alfabetització Mediàtica a Catalunya i s’adreça especialment a professorat de totes les etapes educatives, a periodistes i comunicadores, i a estudiants de magisteri i de periodisme, entre moltes altres. Per a assistir-hi, caldrà inscriure’s prèviament a l'acte.

Les persones interessades poden apuntar-se a la jornada a través d’aquest enllaç en línia.