Els Code Club són activitats extraescolars de tecnologia i de programació gratuïtes pensades per a infants i joves de 9 a 13 anys i dinamitzades per persones voluntàries i educadores.

Imatge de Code Club
Imatge de Code Club. 2024. Tipus de lletra: Code Club. Llicència: Tots els drets reservats.

Amb la voluntat de trencar amb les bretxes sociodigitals, la cooperativa catalana Colectic, amb el suport de la Raspberry Pi Foundation, dinamitza la iniciativa Code Club. L’any 2014, el projecte va començar a Catalunya oferint cursos de programació gratuïts per a persones amb una situació de vulnerabilitat. Enguany, la iniciativa ha donat el tret de sortida a una nova edició i ha iniciat la recerca de persones voluntàries i d’espais per a acollir un Code Club. En concret, els Code Club són activitats extraescolars de tecnologia i de programació gratuïtes pensades per a infants, adolescents i joves de 9 a 13 anys i dinamitzades per persones voluntàries, educadores i col·laboradores que ofereixen a la ciutadania una oportunitat única per a aprendre d’una manera divertida.

Un Code Club es pot implementar a espais escolars i a espais comunitaris com, per exemple, un Punt TIC. En aquest sentit, els requisits són disposar d’un espai amb ordinadors i amb connexió a Internet, reunir un grup de vuit a dotze infants i adolescents de 9 a 13 anys amb ganes d’aprendre, tenir la disponibilitat per a organitzar sessions setmanals durant un trimestre i designar una persona responsable de l’espai per a gestionar les inscripcions i coordinar-se amb l’equip tècnic de Code Club. Paral·lelament, des de l’equip tècnic de Code Club, s’oferirà el suport necessari per a garantir l’èxit de la iniciativa al Punt TIC, incloent-hi la formació de les persones voluntàries i la distribució de materials didàctics per a dinamitzar les sessions de programació.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.