Voleu celebrar el Dia de les Nenes a les TIC?
Voleu celebrar el Dia de les Nenes a les TIC?. Autor: ITU. Llicència: Tots els drets reservats.

El Dia Internacional de les Nenes a les TIC (Girls in ICT Day) se celebra el quart dijous d'abril. Aquest any, serà el 27 d'abril. És una iniciativa del ITU, organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que pretén crear un entorn mundial que apoderi les nenes i dones joves i les animi a contemplar una vida professional en el camp de les TIC.

Des que es va llançar el Dia de les Nenes a les TIC, hi han participat més de 240.000 nenes i dones joves, en més de 7.200 celebracions a 160 països d'arreu del món. Us hi voleu sumar? Des de l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC volem animar tots els dinamitzadors i dinamitzadores a organitzar alguna activitat en el marc d'aquesta diada. Apoderar i engrescar les noies perquè coneguin les tecnologies i les oportunitats que aquestes els poden oferir és tasca de tots i totes, evidentment, també dels Punt TIC.

Tallers pràctics, concursos, trobades, portes obertes... Es poden realitzar activitats molt diverses. A l'apartat de Com implicar-s'hi de la diada trobareu tot un seguit d'idees i suggeriments que us poden ajudar a pensar com sumar-vos a la iniciativa. També podeu consultar aquest article: 5 tips for planning a Girls in ICT Day event.

MujeresTech Summit 2017

A Catalunya ja hi ha una activitat programada en el marc d'aquesta diada. Es tracta de MujeresTech Summit 2017, una trobada organitzada per Mujeres Tech. Se centraran en l'augment de la visibilitat de les dones que avancen i apliquen la ciència de les dades a les zones d'alt impacte. Serà dijous 27 d'abril, al Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

També hi donaran a conèixer les activitats que es portaran a terme aviat, com ara el Grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades, el curs d'estiu Girls in Data Science (per a estudiants de 3er i 4rt d'ESO), el llançament de l'edició 2017 del concurs Wisibilízalas i les accions GirlsTech per a nenes de 10-12 anys.