Crida per acollir una Moonhackathon
Voleu acollir una Moonhackathon al vostre Punt TIC?. Autor: Moonhack. Llicència: Tots els drets reservats.

Moonhack és un esdeveniment adreçat a infants i joves d'entre 8 i 18 anys. Se centra en la temàtica espacial i convida els/les participants a emprar alguna de les activitats de programació proposades a la seva plana web o crear els seus propis projectes. L'única condició és que en totes les animacions ha d'aparèixer una lluna en algun moment. La primera edició d'aquesta iniciativa es va celebrar el 15 d'agost de 2016 i hi van participar més de 10 mil infants i joves australians/es. En la segona edició es van plantejar batre el rècord d'infants programant, però a escala mundial, i ho van aconseguir, amb la participació de més de 28 mil persones.

La novetat d'aquesta tercera edició és el canvi de data. En comptes del 15 d'agost, se celebrarà el 20 de juliol. Per a nosaltres, molt acostumats/des a fer vacances durant el mes d'agost, és un cavi positiu. En aquesta nova data, molts dels Punt TIC estaran oberts i podran acollir aquesta activitat. De fet, és una activitat força adient per a aquestes dates i molt engrescadora per als menuts, ja que podran gaudir, aprendre i participar en un rècord mundial, tot a la vegada! Si us animeu a participar-hi, aquí teniu una petita guia per acollir una Moonhackathon.

Els i les joves participants s'hauran de registrar al lloc web de Moonhack. Es pot fer amb permís parental o a través d'un/a facilitador/a. Els pares, mares i facilitadors/ores podran accedir a tot un seguit de consells útils sobre com donar suport als menuts. Biblioteques, escoles, telecentres, oficines... són espais on es podria portar a terme aquesta activitat.