"Volem que els blogs serveixin per mostrar que tothom pot participar a Internet i ser-hi protagonista!
"Volem que els blogs serveixin per mostrar que tothom pot participar a Internet i ser-hi protagonista!.

 

 

Com va sorgir la idea del projecte "Conservem la memòria"?

El projecte sorgeix de la voluntat d'implicar a la gent gran en activitats de dinamització TIC. Des de la Fundació Televall l'estiu passat ja vam organitzar amb èxit tallers de blogs a l'aire lliure aprofitant la instal·lació de zones wifi gratuïtes. Aquest any vam voler aplegar gent de diverses edats al voltant d'aquest projecte de conservar la memòria.

Els resultats i la participació dels tallers han estat els que esperàveu?

Sí, la gent ha vingut i ha portat fotografies antigues que hem escanejat i penjat a internet en blogs concrets a cada poble. El fet de treballar a partir de fotografies ha significat que teníem una manera d'evocar records i aconseguir que la gent expliqués les seves històries i testimonis.

Aquest projecte tenia dos objectius, realitzar una tasca de recuperació de la memòria i aprendre a crear blocs. S'han assolit els dos?

En bona part, sí. Ara tenim uns blogs oberts a cada poble on hem fet el taller i això volem que sigui només el principi, volem que els blogs serveixin en els propers cursos d'iniciació a internet per mostrar que tothom pot ser protagonista i escriure o penjar les seves fotos a internet. També volem que la gent al visitar aquests blogs faci ús de l'opció per deixar comentaris i que així es vagi enriquint la memòria col·lectiva.

A la vegada, ha vingut gent que volia poder tenir el seu propi blog i l'hem ajudat a obrir i     configurar-lo, per tant hem contribuït a fer créixer el nombre de bloggers (durant els tallers s'han obert uns 25 nous blogs, a banda dels de cada poble).

Encara queden municipis del Ripollès en què no s'ha realitzat el taller, teniu intenció de continuar els propers mesos?

Aquest estiu hem anat a nou pobles de la comarca: Ribes de Freser, Campdevànol, Vallfogona, Ogassa, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Camprodon i Molló. Durant la tardor volem poder anar a la resta i també voldríem ampliar els tallers i anar directament als casals d'avis de cada poble.
 

Recomanaríeu repetir aquesta experiència a d'altres comarques?

Sí, és clar. Ha estat una experiència molt positiva. Per a l'èxit dels tallers és molt important aconseguir que participin persones de diverses edats i que la gent gran estigui acompanyada i així perdi la por a internet i als ordinadors.

 

Més informació:

Els blocs, transmissors de la memòria històrica del Ripollès

Conservem la memòria