ViquiPAU 2020
ViquiPAU 2020. Autor: Wikipedia. 2020. Llicència: BY-SA.

La situació de pandèmia provocada per la Covid-19 ha afectat molts àmbits de la vida quotidiana, també el calendari escolar i universitari. L'alumnat de l'últim any de batxillerat ha estat un dels grups d'alumnes que més ha patit, ja que es troben preparant les proves d'accés a la universitat (PAU).

Per aquest motiu, Amical Wikimedia ha organitzat la #ViquiPAU20, una crida especial dirigida a alumnes de batxillerat, estudiants universitaris i personal docent dels territoris de parla catalana perquè participin en la creació i millora de continguts de la Viquipèdia inclosos com avaluables en aquesta etapa educativa.

La iniciativa parteix de la necessitat d'oferir articles de més qualitat en català a través d'un format de concurs que estarà obert fins al 10 de juliol.

Com participar?

Per a participar, només cal que tingueu un compte d'usuari obert. Si no en teniu, podeu fer-vos un aquí. Cal seguir aquests pasos:

  1. Crear o millorar un article dels inclosos com a avaluables en les llistes sproposats.eleccionades que trobareu de cada matèria del temari de les PAU 2020. Aquí podeu trobar la llista d'articles proposats.
  2. Publiqueu les vostres edicions afegint l'etiqueta #ViquiPAU al resum d'edició.
  3. Repetiu tantes vegades com us sigui possible!
  4. Puntueu de manera automàtica a la taula participants que trobareu en aquesta pàgina. S'aniran afegint els vostres punts a mesura que poseu l'etiqueta de participació a les vostres edicions en els articles en què participeu.
  5. Compartiu la vostra feina feta a les xarxes socials i etiqueta als comptes @Viquipedia (Twitter i Mastodont), @laviquipedia (Instagram) i @AmicalWikimedia (Twitter, Instagram, Facebook i Mastodont).

Premis

A partir de 250 punts (incloent un mínim de 100 referències bibliogràfiques afegides amb el botó «Cita»):

  • 1r premi Premi guanyador: La persona participant amb més punts serà guardonada amb una inscripció en un curs d'idiomes en qualsevol de les 22 universitats de la Xarxa Vives d'Universitats.
  • 2n premi Sorteig accèssit: Les persones participants que superin aquesta xifra, entraran en un sorteig d'un val per a material escolar i universitari de 100€.

A partir de 125 punts (incloent un mínim de 50 referències bibliogràfiques afegides amb el botó «Cita»):

  • 3r premi: Les persones participants que superin aquesta xifra, entraran en un sorteig d'un val per a material escolar i universitari de 50€.

A partir de 30 punts (incloent un mínim de 15 referències bibliogràfiques afegides amb el botó «Cita»):

  • Premi de participació: Les persones participants que superin aquesta xifra, entraran en un sorteig de dues tasses commemoratives amb el seu nom d'usuari.

Per a més informació, consulteu aquesta pàgina.