Portada del llibre "Violencias de género 2.0"
Portada del llibre "Violencias de género 2.0" .

Els pocs estudis que s'han fet en aquest sentit s'han centrat en violències exercides per homes en les seves parelles o exparelles. Aquest llibre ha volgut fer-ho en un sentit més ampli i presenta intervencions i investigacions que no només obren perspectives sinó que intenten aturar el fenomen i oferir pautes d'anàlisi.

Les autores afirmen que, encara que Internet ha ofert múltiples possibilitats a les dones, aquestes no han estat prou per eliminar la discriminació de gènere: "Internet no té cos però sí gènere. I amb un perill afegit, les fronteres entre discriminacions per gènere i un altre tipus de violències sobre les persones semblen dilucidar-se, en ocasions confondre's i la majoria de les vegades naturalitzar-se".

Consideren necessari descobrir "què està passant, com, amb quines característiques i quins són les tipologies de les discriminacions per raons de gènere i desemmascarar les agressions virtuals", així com, "posar en marxa intervencions en camps diversos, l'educatiu, el familiar, el social, el polític". El llibre evidencia que la discriminació de gènere està molt present a la xarxa i pretén ser un pas per generar conscienciaciói oferir eines.

"Violencias de género 2.0" està disponible per a descàrrega en aquest enllaç.