Logotip del projecte Enabling European e-Participation
Logotip del projecte Enabling European e-Participation.

El projecte Enabling European e-Participation (Facilitant l’e-Participació Europea) s’ha posat en marxa a finals de febrer amb 13 socis: La xarxa europea de telecentres Telecentre Europe i dotze de les seves organitzacions membres i col·laboradores, entre les quals estan la Xarxa Punt TIC i el Teb. Reunits a Brussel·les, Bèlgica, van escollir el 7 de maig, dos dies abans del Dia d’Europa, com el Dia Europeu de l’e-Participació. Serà una diada dedicada a donar a conèixer a la ciutadania les eines en línia que té al seu abast per a la participació democràtica en la política de la Unió Europea i fomentar-ne el seu ús.

Entre d’altres accions, a Barcelona es realitzarà la Jornada de l’e-participació, que tindrà lloc:

  • Dia: Dijous 7 de maig
  • Hora: De 9.00 a 14.00 hores
  • Lloc: Cibernàrium – Edifici MediaTIC

Programa

9.00 hores. Recepció dels participants.

9.30 hores. Benvinguda a càrrec del Sr. Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Departament d’Empresa i Ocupació. Generalitat de Catalunya.

9.35 hores. Presentació de Cobertura Mòbil, un projecte participatiu que permetrà crear, amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils, un mapa de la cobertura de la xarxa de telefonia mòbil del país. A càrrec del Sr. Jordi Puigneró.

09.50 hores. La tecnopolítica. Sr. Antoni Gutièrrez-Rubí (intervenció enregistrada en vídeo), professor de comunicació a diferents universitats, consultor polític i director d’Ideograma.

10.05 hores. Conferència-debat: La tecnopolítica i la participació dels ciutadans. Sr. Ismael Peña, professor de Societat de la informació, eGov a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i director d’Innovació a la Fundació Bofill.

11.00 hores. Pausa cafè, espai de networking entre els assistents.

11.30 hores. El projecte apps4citizens: aplicacions tecnològiques que incentivin l’acció social i política en diferents àmbits. Sr. Ricard Espelt, investigador a ICT4RD de la UOC i Consultor de Societat de la Informació a Ideograma.

11.55 hores. Apps4Transparency, accés dels ciutadans a la informació relacionada amb la gestió del Govern municipal. Iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb l’organització de Barcelona Digital Centre Tecnològic. Vittorio Togliatti i Dani Limona, membres de l’equip guanyador del concurs Apps4Transparency.

12.20 hores. ElTeuParlament.cat, Jaume Ríos, coordinador d’El teu Parlament.

12.45 hores. Tallers participatius: Europa: Eines digitals i participació política. Tallers a càrrec de l’Oficina Tècnica de la Xarxa PuntTIC.

13.55 hores. Cloenda-clausura. Sr. Carles Agustí, Comissionat de Participació i Associacionisme, responsable del projecte de Govern Obert de l’Ajuntament de Barcelona.

Ja us hi podeu inscriure!