Vincles BCN és un projecte d'innovació social que té com a objectiu reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar a través de les noves tecnologies.

VinclesBCN amplia les relacions socials de la gent gran amb les noves tecnologies
VinclesBCN amplia les relacions socials de la gent gran amb les noves tecnologies. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

A Barcelona més de 300.000 persones de 65 anys o més viuen soles. L’Ajuntament de Barcelona ha creat VinclesBCN, per aprofitar el potencial de les noves tecnologies per ajudar-les a reduir el sentiment de solitud, enfortir la comunicació amb família i amics i ampliar les relacions socials.

Mitjançant una aplicació accessible i molt intuïtiva, dissenyada pensant en aquesta franja d’edat. les persones usuàries es poden comunicar mitjançant videotrucades i missatges de vídeo o veu. Està disponible en Android i IOS. La prova pilot del programa es va posar en marxa al principi del 2017 a cinc barris de l’Eixample i Sant Martí i progressivament ho farà a la resta de la ciutat.