Assistents a la jornada de dinamització de la Internet Social
Assistents a la jornada de dinamització de la Internet Social.

El director d'empreses i administracions públiques a Catalunya de Telefònica, Lluís Castells, va obrir l'acte destacant el projecte Wayra, que la companyia ofereix als emprenedors/ores. Per la seva banda, la directora general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Violant Cervera, va destacar el treball comunitari de la Xarxa Òmnia i va recordar que adaptar els Òmnia a les noves realitats és tasca de tos i totes.

Tot seguit, el director general de Telecomunicacions i societat de la Informació, Carles Flamerich, va subratllar la tasca d'inclusió territorial, social i laboral que realitzen els Punt TIC. En el següent vídeo es resumeix el més destacat del començament de la jornada així com la presentació de l'anomenada Ciutadania 4.0 per part del director de Gran Públic de Telefònica, Bruno Vilarasau.

El primer bloc de la jornada de dinamització de la Internet Social va estar centrat en l'ocupabilitat i la inserció sociolaboral. En aquest sentit, la Marisa Gliosca, va explicar les propostes que promou l'entitat Andròmines en l'àmbit de la formació al Centre penitenciari Lledoners. A més a més, vam conèixer el treball transversal que es realitza entre l'Òmnia Casal Cívic Igualada-Montserrat i el programa Aprendre a Aprendre per tal de fomentar la inserció sociolaboral.

En aquesta primera part de la jornada, es va destacar també el programa Connecta't que es realitza des de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació conjuntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya. A continuació, podeu veure cinc cèntims d'aquest bloc temàtic en el següent vídeo resum.