Grup de treball als UrbanLabs 09
Grup de treball als UrbanLabs 09.

Els objectius d'UrbanLabs 09 eren reflexionar sobre la innovació social en entorns urbans, activar nous projectes, apropar institucions, empreses i ciutadans en un espai comú i reforçar les xarxes ciutadanes, entre d'altres.

El director del màster en Social Media de Birmingham City University, Dave Harte, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a les jornades. Els dies posteriors, es van succeir altres conferències com la del responsable d'interfície d'usuari de Nokia, Adam Greenfield, o el responsable de la Càtedra d'Economia Digital de l'Escola de Negocis EOI, Juan Freire.

A més a més, es van crear diversos grups de treball amb els participants de les jornades, en els quals es van identificar i proposar nous projectes, pràctiques i usos al servei de les ciutats i els ciutadans i ciutadanes. Es van presentar més d'una vintena d'idees, de les que va resultar vencedor el projecte "Architecture in your hand" d'Ethel Baraona i César Reyes. Es tracta d'una proposta sobre com canviar la indústria editorial d'arquitectura a través dels dispositius mòbils. Les votacions del públic es van fer a través de la plataforma Twitter i de missatges SMS.

A continuació, podeu veure un vídeo-resum del primer dia d'UrbanLabs 09.

 

 

Com heu pogut sentir, els guanyadors es van endur un premi de mil euros que els servirà per donar una empenta al seu projecte.

L'UrbanLabs 09 va repetir escenari al Citilab de Cornellà, un centre experimental on s'uneixen la Internet social i la generació de projectes de la Societat del Coneixement. Les jornades també es van poder seguir des de fora del recinte a través del Twitter, veient les imatges de Flickr o a través de xarxes socials.