Resum Noticia:

Infocentre, el Telecentre de Santa Bàrbara, valora molt positivament els cursos impartits durant els primers quatre mesos de l'any i les noves iniciatives posades en marxa recentment.

Descripció:

Una de les principals funcions de l’Infocentre és oferir formació als usuaris, tant per a aquells que es volen iniciar en el món de les TIC com per als usuaris que ja en fan ús, però volen ampliar els seus coneixements. Per això, i com ja fa anys, l'Infocentre organitza cursos de formació de diferents temàtiques i nivells, per poder cobrir totes les necessitats formatives dels seus usuaris i ciutadans en general.

Durant els mesos de febrer, març i abril s’han dut a terme tres cursos, un d’ofimàtica bàsica, on els alumnes han après les funcions bàsiques de les principals aplicacions d’ofimàtica. Cal recordar que en els cursos de l’Infocentre s’utilitza el programari lliure, és a dir, programes lliures que els usuaris en poden fer ús de manera totalment gratuïta.

L’altre curs que s’ha realitzat ha estat el curs d’Informàtica pràctica, amb aquest curs s’han donat solucions pràctiques a les necessitats de l’ús de les TIC que ens trobem en la nostra vida diària.

I per últim, s’ha dut a terme el curs d’Imatge digital, aquest curs té molt bona acollida entre ells usuaris, i és una de les temàtiques més sol·licitades. Els alumnes aprenen a fer ús de les càmeres digitals, del retoc fotogràfic, creació d’albums digitals, etc.

Amb aquests cursos s’ha ofert formació a trenta alumnes, i s’han realitzat un total de 100 hores formatives. Els alumnes paguen un preu d’inscripció simbòlic, la resta del curs està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

Aquesta mateixa setmana, s’ha començat un curs nou a l’Infocentre per a mestresses de casa, en aquest cas subvencionat per AFAMMER. Aquest curs és d’ofimàtica bàsica i s’inicia a totes les mestresses de casa al món de les TIC i bon ús d’aquestes.

Jordi Llorens, com a regidor de noves tecnologies, valora molt positivament la tasca formativa que l’Ajuntament de Santa Bàrbara dur a terme per mig del Telecentre i destaca la feina realitzada des de  l’Infocentre de la nostra població, així mateix manifesta el total suport que aquest tipus d’activitats tenen per part de l’Ajuntament i la importància de ser una de les poblacions capdavanteres en aquest sector dins el nostre territori, ja que comptem amb la participació de molts alumnes de poblacions veïnes en els cursos que es realitzen.