Realitzant la prova ACTIC al CETAP. Font: Pàgina de Facebook del CETAP
Realitzant la prova ACTIC al CETAP. Font: Pàgina de Facebook del CETAP.

El programa s'ha desenvolupat a través d’itineraris personalitzats. La tutorització l’ha dut a terme el tècnic d’inserció, a través d’entrevistes individualitzades seguint els respectius plans individuals, com també a través d’un acompanyament en les sessions grupals i seguiment durant les pràctiques no laborals en empreses del mercat ordinari.

Les sessions formatives han estat una part molt important del programa en què s’han pogut treballar conceptes com ara el mercat laboral, eines i canals de recerca de feina, motivacions i interessos, procés de selecció, emprenedoria, habilitats socials i noves tecnologies. En aquest darrer punt cal destacar que s’ha aconseguit un 60% d’acreditacions de l’ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació).

Alguns dels beneficiaris del programa han realitzat les pràctiques d’una durada màxima de 100 hores en empreses del territori, majoritàriament en els àmbits de l’atenció a la tercera edat i de la fusteria.

Aquest programa ha estat finançat pel Fons Social Europeu i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i s’ha implantat a l'Alt Urgell a través del Consell Comarcal.

Font: Blog del CETAP - Punt TIC de l'Alt Urgell