FORMA és un projecte d'innovació social i tecnològica que, mitjançant una plataforma digital oberta, accessible i gratuïta, permet a les persones usuàries personalitzar fàcilment diversos productes.
Imatge de la plataforma FORMA
. 2021. Tipus de lletra: ADDA Lab.
El projecte està impulsat per l'empresa ADDA (Advanced Digital Design & Architecture) amb l'ajuda de la Xarxa d'Ateneus de Fabricació. L'objectiu és posar a la disposició de la ciutadania les eines necessàries per al disseny i la fabricació de mobiliari personalitzat.
 
FORMA també vol oferir un espai on els petits productors locals puguin oferir els seus serveis per a la fabricació digital d'aquests productes, de manera que s'ajudi a avançar cap a models productius més locals, autosuficients, sostenibles i resilients.

La plataforma, que ha estat un dels projectes guanyadors de la Ciutat Proactiva 2021 de BITHabitat, pretén democratitzar l'ús de les eines digitals i els mètodes de fabricació avançats en fer accessible a la comunitat les seves possibilitats i avantatges i, alhora, impulsar el consum de proximitat i beneficiar la producció local.

 
"Es planteja com un projecte d'innovació social al voltant dels conceptes de transformació digital i economia circular on tant la plataforma com els diversos elements generats, siguin fruit de la cocreació", explica en aquest vídeo de presentació Joan Marc Ortiz Radio, un dels cofundadors.