Lliurament dels premis Hackovid 20
Lliurament dels premis Hackovid 20. Autor: Departament de Polítiques Digitals. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

El concurs, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i la Fundació i2CAT amb el suport de la Mobile World Capital Barcelona, ha aplegat la participació de més de 300 persones programadores i desenvolupadores TIC.

Les propostes guanyadores donen resposta a alguns dels reptes més votats per la ciutadania d’entre les 175 necessitats socials identificades durant la fase de participació ciutadana de la hackató.

La Hackovid va rebre 60 propostes de serveis web o aplicacions que es posaran a disposició de la ciutadania a través d’un market o bé integrades com a nous serveis dins de l’APP ConfinApp. D’entre aquestes solucions presentades, el jurat n’ha destacat les 5 més innovadores i amb més impacte social, que han obtingut un premi en metàl·lic per un import total de 17.000 euros

La plataforma Ajudem.cat , que facilita el voluntariat ciutadà mitjançant la publicació de serveis altruistes entre veïns oferint informació i recomanacions per plantar cara a la COVID-19,  compta amb una plataforma de videotrucades lliure.  Ha estat la guanyadora del primer premi.

El segon, tercer i quart premi han estat per a solucions que promouen el comerç local i de proximitat, i el cinquè se l’ha endut una aplicació de mentoria a distància en vídeo per a docents i alumnes d’Infantil i Primària

El premi especial de la Digital Future Society (Mobile World Capital Barcelona) ha estat per a la solució Nebots, un servei web d’assistència tècnica especialment pensat per donar suport tècnic voluntari a gent gran.