Acte de lliurament de premis de la exposició "MIRADES" de la Fundació Servei Solidari el 14 de juny de 2019
Acte de lliurament de premis de la exposició "MIRADES" de la Fundació Servei Solidari el 14 de juny de 2019 . Autor: Fundació Servei Solidari. 2019. Llicència: BY-SA.

La exposició, és el resultat d'un concurs fotogràfic que la Fundació Servei Solidari, amb el suport del Casal de barri Can Travi i la Associació Hebe, van proposar als nois i noies dels programes TASTA'M i TECA, destinat a joves menors estrangers no acompanyats.

TASTA'M és un projecte de formació lingüística i ocupacional. Els seus objectius són crear ponts cap al sistema educatiu reglat i cap a espais d’oci normalitzat per a joves Joves MEINA entre 16 i 21 anys que, pel seu nivell de competències lingüístiques o instrumentals, no es poden incorporar ni al sistema educatiu reglat (GES, PFI o Cicles Formatius) ni al món laboral. Vol ser un pas posterior a la formació lingüística més inicial i/o, l’alfabetització, ja que cal un nivell mínim de llengua i lectoescriptura per poder-hi participar. Té una metodologia innovadora i motivadora, ja que treballa l’aprenentatge de les llengües d’acollida a través dels tastets d’oficis. TECA es un projecte de formació sociolingüística e instrumental i a l’adquisició de les competències transversals dels joves menors no acompanyats majors de 16 anys.

A través del concurs, els i les joves van realitzar fotografies des de la realitat que els envolta. Un jurat de professionals de l’entitat, format per tècnics de comunicació i d'altres programes, van atorgar cinc premis.

El Punt Òmnia, va servir de lloc d'operacions des d'on els i les joves van realitzar tot el procés i les sessions de fotografia a través dels seus telèfons mòbils i aplicacions d'edició i retoc. 

La inauguració i el lliurament de premis de la exposició, va tenir lloc el 14 de juny al Casal de barri Ca Travi amb una gran assistència de veïns i veïnes del barri, els educadors/es dels centres dels joves i amb la presència del Servei de Convivència i d'Interculturalitat d'Horta-Guinardó.