Una 'app' per seguir l'evolució del coronavirus
Una 'app' per seguir l'evolució del coronavirus. Autor: Pexels. 2019. Llicència: BY-SA.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha activat una nova eina tecnològica: l'app Stop Covid19 Cat, per ajudar a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i afavorir millor la presa de decisions.

Aquesta aplicació, que és gratuïta i està disponible en iOS i Android.

Com funciona?

StopCovid19Cat té un doble objectiu. D'una banda, donar resposta a les necessitats d'informació de la ciutadania en relació amb el COVID 19, a través d'un qüestionari que els indica si tenen possibilitat de tenir-lo. Per un altre, recollir dades de la població per a poder crear mapes de calor que reflecteixin l'evolució de la pandèmia en tot el país i de forma localitzada per població.

Després d'un senzill procés d'acreditació, l'app permet controlar el nostre estat de salut sense sortir de casa, ajudant així a mantenir el confinament sense tibar els serveis sanitaris. Amb Stop Covid19 Cat podem detectar la malaltia, veure com evoluciona la pandèmia i fer un seguiment dels pacients. 

A través d'un senzill test, ens proporcionarà tota la informació necessària en cas que presentem algun símptoma específic de COVID 19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.)

A més, per a ser més efectiva, l'aplicació ens demanarà que activem la geolocalització del nostre mòbil i també que anotem el nostre Codi d'Identificació Personal (CIP). Amb això, el sistema sanitari farà la vigilància del cas a partir de les dades enviades per l'aplicació i, si és necessari, activarà els serveis d'emergències mèdiques.

Quines eines tenim al nostre abast?

El sistema sanitari de la Generalitat de Catalunya reforça l'atenció no presencial potenciant l'espai digital 'La Meva Salut' (LMS) arran de la situació excepcional que s’està produint amb el coronavirus-SARS-CoV-2.

La Meva Salut és un espai digital segur que ens permet accedir a la nostra informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. A través de l'eina l’eConsulta, podrem enviar consultes al nostre professional de salut en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, amb la possibilitat d'afegir-hi fitxers annexos, com ara imatges.

Encara no teniu accés a 'La Meva Salut'? Podeu donar-vos d’alta trucant al número de telèfon 900 053 723 sense necessitat d’acudir presencialment al centre o a través d'aquest formulari.

Per estar informats/es a través del vostre mòbil, podeu unir-vos al canal de Telegram

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Campanya #JoActuo

La campanya #JoActuo és una iniciativa impulsada pel Sistema de Salut i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya que té com a objectiu fomentar i agrair, alhora, tots els esforços que està fent la ciutadania per superar amb èxit aquesta pandèmia quedant-se a casa.

També, per donar resposta al moviment ciutadà que ha sorgit de manera espontània entre la població per fer front a l’expansió del coronavirus. Ho fa en tres línies d'actuació:

  • #JoActuo x donar productes i serveis sanitaris: Aquí podeu accedir al formulari de recollida de donacions de material
  • #JoActuo x voluntariat: Crida a tots els professionals no sanitaris que desitgin col·laborar voluntàriament en els diferents projectes que aniran sorgint fruit de la pandèmia. Podeu accedir aquí.
  • Col·laboració ciutadana: Podem informar de quines accions podem fer per ajudar durant els dies de confinament.