IZI Record és una de les 42 startups que van formar part de l’estand d'ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball dedicat a les startups catalanes en el marc del 4YFN Barcelona 2021. Es tracta d'una app mòbil basada en intel·ligència artificial que produeix vídeos de concerts en viu de forma col·laborativa amb més de 200 càmeres a la vegada. Uneix artistes i assistents perquè puguin compartir les imatges i la seva experiència durant un concert en directe.

Al 4Y4N 2021, aquesta startup que es va crear a l'inici de la pandèmia de la covid-19, va presentar de manera oficial el seu aplicatiu en fase de prototip. Ha rebut 75.000 euros de la línia Startup Capital d’ACCIÓ que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis o elaborar estratègies de comercialització. “El 70% dels músics no arriben al salari mínim. Amb IZI els hi volem oferir una nova solució per crear nous ingressos a través de millorar l'experiència de la seva audiència", explica el CEO de l’empresa, Ricard Julià.

Aquesta nova tecnologia es basa en tres pilars: concepte de multicàmera, convertint a qualsevol persona que tingui un mòbil a les seves mans en un equip de gravació i a la inversa; un sistema d'àudio en alta qualitat, basat en els àudios que tots els vídeos creen durant el concert i que arriben directament des de la taula de so; l'autoedició, l'app edita els vídeos en qüestió de segons oferint a cada persona usuària un vídeo personalitzat i únic.