L'aplicació uWhisp, creada per alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i que permet publicar àudios a les xarxes socials, ha estat guardona als World Technology Award en la categoria de comunicacions de màrqueting.

Fotograma del vídeo que presenta l'aplicació uWhisp
Fotograma del vídeo que presenta l'aplicació uWhisp.

Els World Technology Awards són uns prestigiosos premis que cada any reconeixen les persones i empreses que han destacat en la creació i innovació tecnològiques. De fet, són coneguts com els Oscar de la tecnologia. Enguay han atorgat premis en 30 categories (20 d'individuals i 10 d'empreses). En la categoria de comunicacions de màrqueting la guardonada ha resultat una aplicació catalana: uWhisp. En aquesta mateixa categoria van ser reconeguts el 2003 els fundadors de Google, Larry Page i Sergey Brin, i el 2009 el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg.

Els enginyers Iuri Aranda, Miquel Las Heras, Miquel Puig i Joan Casa són els creadors d'uWhisp, que permet introduir la veu a les xarxes socials com Facebook i Twitter, i que pretén “humanitzar-les”. Fa aproximadament mig any van crear l'empresa amb el suport del programa Innova de la UPC i tene com objectiu més immediat arribar a les 10.000 descàrregues gratuïtes abans que s'acabi el 2012.