SmileUrbo, recollint el World Summit Youth Award. Font: Smilemundo.com
SmileUrbo, recollint el World Summit Youth Award. Font: Smilemundo.com.

L'objectiu d'SmileUrbo és gestionar un poble que viu un moment crític. Cada jugador representa un personatge, des de l'alcalde fins a un pagès, que hauran de col·laborar tenint en compte indicadors com l'atur, el cost de vida i el medi ambient. D'aquesta manera, s'avança en el joc.

El jurat del World Summit Youth Award ha destacat que el joc “és una excel·lent eina per ensenyar a prendre decisions equilibrant el benefici personal i el comunitari". La creadora del joc, Alesksandra Zemke, polonesa establerta a Barcelona, es va inspirar en un cas real, el del poble polonès d'Osiek que desprès de l'època comunista va haver d'arribar a consensos per a poder garantir el seu desenvolupament econòmic.

El World Summit Youth Award, dirigit a joves emprenedors, vol combatre les injustícies socials a través de les noves tecnologies. És un certamen que premia iniciatives que promouen els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, establerts l'any 2000 per lluitar contra la pobresa, les desigualtats i la degradació mediambiental.