L’objectiu central és formar persones que puguin acompanyar empreses i organitzacions públiques i privades en els seus processos. Llegeix tots els detalls!

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2016. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim mes de setembre, UManresa (UVic-UCC) comptarà amb un nou grau universitari. Pensat per a l’alumnat de batxillerat o de cicles formatius, tant de perfil tecnològic com social, i per a persones treballadores interessades en l’ús de les noves tecnologies com a eina de transformació d’empreses i d'organitzacions, el grau en Gestió de la Societat Digital proposa continguts disruptius. L’objectiu central és formar persones que puguin acompanyar empreses i organitzacions públiques i privades en els seus processos de transformació digital amb una mirada ètica, de drets humans i en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. «Volem formar futurs professionals que donin resposta a necessitats actuals que no estan cobertes, però sempre amb una mirada humanista, que travessa tots i cadascun dels continguts», afirma Sílvia Mas, vicerectora d’UManresa.

El grau en Gestió de la Societat Digital és una titulació oficial amb una durada de quatre anys i amb un total de 240 crèdits que s’imparteix en modalitat semipresencial. Aquests estudis compten amb un programa opcional que, amb el nom de Prèmium i sense cap cost afegit, facilita l’aprenentatge de dos idiomes i l’accés a estades remunerades a empreses i organitzacions a través de convenis. «Estem convençudes que aquest grau tindrà un alt índex d’ocupabilitat, ja que el pla d’estudis ha estat treballat colze a colze amb moltes empreses, privades i públiques, de sectors molt diversos, que ens han expressat les seves necessitats d’aquest perfil professional com a element clau per a l’aprofitament sostenible de la tecnologia a les seves organitzacions», comenta Mas.

Pel que fa als continguts, la proposta formativa presenta tres grans eixos: la tecnologia i les seves aplicacions, l’anàlisi de dades i la gestió empresarial, de projectes i de persones. «Volem treballar interdisciplinàriament per a transformar i per a portar a terme un projecte de transformació digital i social. A UManresa, apostem per una metodologia innovadora, que acosta teoria i pràctica professional, a més de l'expertesa en l’ús de la tècnica de la simulació per a processos d’aprenentatge. De la mà d’actors, d’actrius i d'espais detalladament decorats i ambientats, situem l’alumnat davant de situacions simulades que plantegen reptes reals, on aprofundim en competències transversals com, per exemple, el lideratge, la comunicació o l’empoderament», puntualitza Mas.

El curs 2023-2024 serà la primera edició del grau en Gestió de la Societat Digital. Les persones interessades podran presentar la seva sol·licitud de preinscripció universitària fins al pròxim divendres 30 de juny. En el cas que les quaranta places disponibles no siguin exhaurides, s’obrirà una segona convocatòria el pròxim mes de setembre, concretament els dies 19 i 20 de setembre. En aquest sentit, no es preveu que en aquesta primera edició del nou grau universitari la nota de tall per a accedir-hi sigui superior a cinc punts.