Aquesta llista d'apps amb un enfocament feminista demostra que encara queda molt de camí per recórrer en la carrera de fons que suposa trencar amb els rols de gènere i a combatre els masclismes diari. Et convidem a incorporar-les!

Google Play
Google Play.

BCN Antimasclista

L'aplicació BCN Antimasclista és una eina d'accés lliure i gratuït per a conèixer millor les agressions i els assetjaments sexuals que es donen en l'espai públic i aconseguir, així, més eficàcia en la prevenció i detecció de casos.

Fairshare!

Segons una Enquesta d'Ús del Temps elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els homes dediquen cada vegada més temps a la casa, però així i tot, no arriben i les dones dediquen dues hores i quart més cada dia a les tasques domèstiques que els homes. Sovint és espera que les dones facin la major part del treball domèstic i, moltes vegades de manera inconscient, acaben responsabilitzant-se d'aquestes tasques. Això s'ha acabat amb FairShare!. Aquesta App et permet organitzar el treball i les responsabilitats domèstiques, programar les tasques, fer llistes de la compra compartides amb tots els membres de la casa i documentar les tasques que es vagin fent, fins i tot anotant quant temps li ha portat a cada persona.

Enrédate sin machismo

Aquesta App, promoguda pel Cabildo de Tenerife a través de l'àrea d'Educació, Joventut i Igualtat i l'Institut Insular d'Atenció Social i Sociosanitària (IASS), ha estat destacada com una de les millors a nivell nacional per a la prevenció de la violència de gènere. Convida als joves a jugar desbloquejant tres nivells de dificultat i obtenir les medalles de cada nivell a través d'un llenguatge pròxim i exemples de la seva vida quotidiana. Mentre juguen poden conèixer els estereotips de l'amor romàntic, evitar situacions d'una relació dominant, reflexionar sobre la violència masclista i revisar si la seva relació afectiva funciona bé.