Conferencia a Belgrad
Conferencia a Belgrad .

S'han dut a terme conferències plenàries a càrrec de determinats experts en les diferents matèries, i diferents tallers o espais de treball grupal.

Els membres de la xarxa UNITE-IT d'inclusió digital, han organitzat una de les tandes de tallers, on ha participat com a ponent un dels telecentres catalans: el Teb, exponent de bones pràctiques vinculades amb el treball d'empoderament dels joves. La mirada ha estat centrada en la inclusió digital dels grups més vulnerables, la formació en habilitats digitals, la relació entre les TIC i l'ocupabilitat dels joves i la igualtat de gènere en matèria TIC. Les conclusions d'aquests tallers formaran part dels objectius de Telecentre Europa.

També s'ha presentat la plataforma europea i-LINC, un espai de col·laboració sobre les TIC en l'aprenentatge i la inclusió, especialment destinat per a l'impuls de l'ocupabilitat i emprenedoria dels joves i que, en breu, estarà oberta a les aportacions dels centres de tot europa.

Juntament amb la conferència, s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les millors pràctiques de les xarxes de telecentres europees. S'ha reconegut, d'aquesta manera, la bona feina dels següents projectes:

  • Education and training: "Tieto Latvia" LTD, Latvia
  • Youth empleabilitat: YouRock Online Ltd, United Kingdom
  • Vulnerable groups at risk of exclusió: Citizens Advice, United Kingdom
  • Gender equality: City of Venice, Italy

    Premis europeus a projectes d'inclusió digital

També el tema de l'e-Participació, que ha estat molt present a la Xarxa Punt TIC durant els últims mesos, ha tingut un lloc en aquest esdeveniment internacional. Els assistents han pogut participar de les diferents taules rodones organitzades i moderats pels membres del projecte e-UROPA, del qual també formen part el Teb i la Xarxa Punt TIC.

E-uropa logo

Per finalitzar, s'han realitzat un conjunt de taules de treball, on els membres de l'organització Telecentre Europa han pogut explorar les possibilitats d'emprendre nous projectes de forma conjunta.  

La conferència s'ha pogut seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta #TEAC15.