Resum Noticia:

El recinte firal de Tarragona serà la seu, els pròxims 14, 15 i 16 de setembre, de la Setmana de les Noves Tecnologies a Tarragona.

Descripció:

La Setmana de les Noves Tecnologies a Tarragona és una iniciativa batejada amb el nom de TICnològica, on el visitant podrà aprendre i rebre formació a través d'activitats dirigides i al mateix temps podrà assistir a conferències i col·loquis.

El recinte acollirà a més, una fira sectorial amb diverses empreses de Tarragona relacionades amb el món de les TIC. La TICnològica contempla els segünts esdeveniments: la TarracoParty, la TecnoFira i la Ciberàgora.

TarracoParty
Divendres 14 de setembre, a partir de les 16 hores, non-stop i fins diumenge, 16 de setembre, a les 19 hores, al Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona. Aquest acte va destinat a la gent jove que trobarà un espai lúdic i cultural d’intercanvi de coneixements; de competició i creativitat en la primera Lan Party de la ciutat per a 300 participants.

El preu per participar a la TarracoP@rty: 30 € + 20€ (si es vol catering). Els menors poden entrar a la TarracoP@rty amb l’autorització dels pares. Aquesta autorització la podeu trobar a la web www.tarracoparty.com, a l’apartat de normativa.

Hi hauran molts torneigs on hi podran participar tota la gent inscrita, aquestes són:
• Warcraft 3
• Pro Evolution Soccer 6
• Need for speed: Carbon
• Counter Strike 1.6

I també molts concursos de creativitat:
• Overclocking
• Fast Draw
• Creació Gràfica
• DJ Contest
• Modding
• Hack it

Els alumnes de la URV poden aconseguir 3 crèdits lliures ajudant a l’organització. Per més informació i inscripcions entri a: www.tarracoparty.com

Ciberagora
La ciberÀgora és un cicle de conferències, taules rodones i tallers dedicat a les TIC, experts i gent relacionada amb aquest món ens explicaran els seus punts de vista en temes tan importants i candents com l’administració electrònica, els drets d’autor i cànons sobre materials informàtics i de comunicació, etc.

PROGRAMACIÓ:

Divendres 14 de setembre
17-20h: Cinefòrum: Realitat augmentada. Una visió del futur de “Lo virtual”. Ponents: Antonio Tur i Costa i Helidoro Tejedor Navarro (Co Fundadors de l’empresa Eidola SL). Organitza: URV.

Dissabte 15 de setembre
9-11h: Bases de dades (mysql). Bases de dades lliures. Ponent: Ivo Plana
11:30-13:30h: Taller Guifi. Xarxes lliures i ciutadanes sense fils.Ponents: Joshue Martín (TarracoWireless), Luis Calero (ReusWireless), Eugeni Cabré (Guifi.net) i Jordi Barenys (Cambrils Wireless / Guifi.net). Organitza: GLPTarragona i Binary People.
15:30-17:30h: SocialDNS. SocialDNS: una nueva “killer application” para el World Wide Web. Ponent: Pedro García López (professor DEIM URV). Organitza: URV.
18-20h: Taller Blocs. Ponents: Artur J. Tallada, Andreu Bassols, Joan Vicent Navarro Ferreres i Andreu Bassols Alcón. Organitza: OASI.

Diumenge 16 de setembre
9-11h: Ponència Telecentres. Xarxa de Telecentres. Ponents: Moises Álvarez Moreno (Telecentres de Tarragona), Jordi Barreda (Telecentres de Riudoms), Mercè Fort (Telecentre de Santa Bàrbara) i Albert Pujol (Telecentres de la Ribera d’Ebre). Organitza: Telecentres de la Ciutat de Tarragona
11:30–13:30h: Taller Wiki. Viquipèdia. Ponent: Jordi Vaca. Organitza: GLPTarragona i Binary People.

Per més informació entri a: www.tarracoparty.com/ciberagora.html

Tecnofira
La Tecnofira serà la primera fira sectorial orientada a les TIC i les novetats en informàtica, multimèdia i tecnologia per a la llar o l’empresa. Tracta d’un espai obert al públic en general amb l’objectiu de difondre i impulsar les noves tecnologies a la ciutat de Tarragona. A més serà un espai on les empreses es podran donar a conèixer, i mostrar com les noves tecnologies ajuden a proporcionar un millor servei als seus clients.

Els visitants podran gaudir i jugar amb les noves consoles que hi ha al mercat.

L’horari de la TECNOfira serà:
• divendres de 16-20 hores,
• dissabte de 10-20 hores,
• diumenge de 10-16 hores, i

La idea sorgeix de la necessitat d’enfortir el coneixement social de les anomenades TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i de la creació i/o divulgació a la nostra ciutat d’un teixit empresarial a favor de les noves tecnologies, així com la construcció d’un fòrum on aquestes empreses puguin intercanviar coneixements i negocis.

El seu desenvolupament, en aquesta primera edició, combinarà els espais destinats a la divulgació de les accions en pro les noves tecnologies de les administracions públiques (ajuntament de Tarragona, Xarxa de Telecentres, Diputació de Tarragona, Autoritat Portuària, Secretaria General de Joventut, Universitat Rovira i Virgili, ...) i una zona lúdica interactiva i de participació en l’àmbit dels videojocs.

El resultat final per a l’edició d’enguany preveu l’assistència d’un mínim de 1.500 persones i l’assentament de les bases per al desenvolupament d’una fira sectorial referent al territori. Per més informació entri a: www.tarracoparty.com a l’apartat de TECNOfira.

Font: Tinet