The Social Coin
The Social Coin. Tipus de lletra: thesocialcoin.org. Llicència: Tots els drets reservats.

Social Coin es basa en principis com la companyonia, el compromís i la solidaritat. El funcionament és senzill i qualsevol empresa o organització pot participar-hi. La persona que rep una moneda se n'ha de desprendre a través d'una bona acció i així successivament fins convertir aquests gestos desinteressats que ajuden als altres en una cadena.

Les monedes tenen un codi únic que permet tant els i les usuàries com els responsables de l'empresa puguin seguir el seu recorregut de forma online, recollir la seva “vida” i història d'ajuda i compartir-la amb la resta de membres de la cadena. Cada moneda està feta amb material biodegradables i conté una llavor per ser cultivada, un cop finalitza la cadena.

En el seu primer any, The Social Coin ha generat 150.000 actes d'ajuda, s'ha localitzat a 768 ciutats i ha recorregut més de 100 països a tot el món. Els responsables del projecte asseguren que les monedes socials serveixen per inspirar als seus empleats en el seus reptes professionals, implicar-los en les activitats de promoció, impactar sobre les comunitats locals i retenir el talent dels treballadors. També manifesten que “els nostres clients estan experimentant un augment del 100% de la seva participació dels empleats en els reptes empresarials”.

Precisament, la iniciativa ha estat premiada aquesta setmana pels World Summit Award de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com a millor startup mundial que treballa per la inclusió i l’empoderament de les persones. El guardó els serà entregat al    World Summit Global Congress que se celebrarà a Shenzhen, la Xina, durant el proper mes de febrer.
 

The Social Coin ens acompanyaran a la Jornada de la Internet Social 2015, que tindrà lloc el proper 24 de novembre al Mobile World Centre de Barcelona. Les inscripcions per assistir ja estan obertes!