La privacitat i l'ús de dades personals a Internet és un dels quatre eixos principals que es va debatre durant la Jornada èTIC del passat 17 de juny. El Big Data o els límits del control de les dades van ser algunes de les temàtiques tractades durant el desenvolupament de la jornada.

Imatge de Luis Ángel Fernández Hermana
Imatge de Luis Ángel Fernández Hermana.

Luis Ángel Fernández Hermana (@luisangelfh), consultor TIC i periodista, va ser un dels participants d'aquesta taula, que també va reunir Jordi Graells, coordinador de Continguts i Innovació de la Generalitat de Catalunya, i Manuel Martínez Ribas, president de la secció de Dret de les Tecnologies, Informació i Comunicació del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

En la següent entrevista Fernández Hermana reflexiona sobre el tractament de la privacitat de les dades i aposta per una tractament col·lectiu on les organitzacions ciutadanes liderin la defensa dels seus drets. A més, adverteix que és un tema que és un debat que es preveu llarg ja que tot just ens trobem en "l'era de la pubertat" de la privacitat a Internet.