Captura del Setmanari XTC número 0, l'any 2002
Captura del Setmanari XTC número 0, l'any 2002.

El Setmanari Punt TIC va néixer com a Setmanari XTC el mes de maig de 2002, amb aquest missatge de presentació: “Iniciem un contacte, que esperem que serà freqüent, amb tots els telecentres que formen part de la Xarxa de Telecentres de Catalunya. En direm "setmanari_XTC" i serà més gruixut o més prim (o sigui més llarg o més curt) segons les notícies i informacions que hi hagi i també segons el que hi aporti cada telecentre. Això vol dir que el setmanari recollirà informació, notícies o comentaris que siguin d'interès general per als telecentres i la seva tasca”.

En aquell moment era el butlletí setmanal de la Xarxa de Telecentres de Catalunya i donava a conèixer notícies com ara la inauguració dels telecentres de Prades-Montsant i Berga.

Des de llavors, ha acompanyat els dinamitzadors i dinamitzadores tot informant-los de diferents temes i donant-los l'oportunitat de fer difusió de les seves activitats.

El 8 de setembre de 2008, el butlletí estrenava nou disseny i passava a dir-se Setmanari Punt TIC, tot coincidint amb el canvi tant en la xarxa com en la plana web. Després, hi ha hagut d'altres canvis, sobretot de disseny, sempre buscant fer-lo més atractiu i més accessible.

Aprofitem el número 500 del butlletí per donar les gràcies a totes les persones que la consulten i dediquen uns minuts cada setmana a repassar les novetats de la Xarxa Punt TIC i l'actualitat TIC de Catalunya.