Amb motiu de l'efemèride, des de la Xarxa Punt TIC, s’ha entrevistat Josep Gallart, expert en programari lliure i membre de la Comunitat Ubuntu en llengua catalana. Descobreix més!

El pròxim dissabte 16 de setembre, se celebra el Dia Mundial del Programari Lliure, una iniciativa internacional de caràcter anual per a difondre els avantatges d’utilitzar el programari lliure, així com per a promocionar el seu ús. Des de l'any 2006, la commemoració es fa el tercer dissabte del mes de setembre.

Amb motiu de l'efemèride, des de la Xarxa Punt TIC, s’ha entrevistat Josep Gallart, expert en programari lliure i membre de la Comunitat Ubuntu en llengua catalana, a l’Espai Can Rius de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. «És programari lliure tot el programari que es pot compartir, modificar o distribuir», afirma Gallart. «El programari lliure no és una qüestió tecnològica, és una qüestió de llibertats. El programari lliure el que fa és atribuir llibertats a tota una sèrie d’eines tecnològiques i garantir que tothom les pugui fer servir», explica Gallart. «Els primers sistemes operatius estaven pensats per a persones expertes, hackers o gent molt posada. Ubuntu va néixer amb el plantejament de fer un sistema operatiu per a persones humanes», manifesta Gallart.