Sant Jordi DigiTale 2013
Sant Jordi DigiTale 2013.

Sant Jordi DigiTale és una mostra de productes digitals que tenen com a base textos literaris (audiorelats, videorelats, narratives digitals dMagaZines), realitzats per interns de centres penitenciaris i de centres educatius de justícia juvenil, i per professionals del Departament de Justícia. Els treballs, que combinen l’expressió oral i les TIC, han estat produïts en el marc dels tallers formatius impulsats pel projecte AlfaDigital i la comunitat de pràctica (CoP) TIC i presó i són fruit de la participació activa dels interns i internes i els/les professionals.

 

Bases per participar-hi

Hi haurà cinc categories, segons el format amb què es participi: fotorelats, audiorelats, videorelats, narratives digitals i dMagaZines., i hi podran participar tant interns dels centres penitenciaris i dels centres educatius de justícia juvenil, com professionals del Departament de Justícia.

En aquesta primera edició, volen fer un èmfasi especial en les efemèrides que se celebren enguany: per exemple, centenaris d’Espriu, Calders, Tísner i Sales i el cinquantenari de la publicació de Historias de cronopios y de famas i de Rayuela, de Julio Cortázar. No obstant això, la participació està oberta a tots els gèneres i autors i els productes digitals presentats es poden basar en qualsevol obra literària i també en textos d’autoria pròpia.

Tenen fins al 15 d'abril per presentar-hi les seves obres.

 

Acte central i mostra itinerant

Dijous, 25 d'abril, tindrà lloc l'acte central de Sant Jordi DigiTale 2013, que serà un espai de debat i reflexió entorn de la narració i l’expressió oral per posar de relleu la seva potencialitat com a eina d’expressió i de coneixement. Posteriorment, la mostra arribarà als centres penitenciaris participants: Centre Penitenciari de Dones Centre Penitenciari de Girona , Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, Centre Penitenciari de Joves Centre Penitenciari de Lledoners i Centre Penitenciari de Quatre Camins.

A més, Sant Jordi Digitale 2013 tindrà una versió virtual que es podrà visitar a través del bloc del projecte AlfaDigital i, a més, se’n farà difusió a altres mitjans i xarxes socials.