Logotip de Ryman Eco
Logotip de Ryman Eco.

L'agència Grey London assegura que ha creat "la tipografia sostenible més bonica del món" per l'estalvi en tinta i paper que suposa. Ho ha fet en col·laboració amb la papereria Ryman. Afirmen que amb Ryman Eco es pot imprimir amb un 33% menys de tinta que una altra tipografia convencional. Això s'aconsegueix fent que els traços de cada lletra es composin de traços més petits, en comptes de ser sòlids. De manera que l'efecte visual és el mateix que el d'una serigrafia normal, però empleant menys tinta quan s'imprimeix. A més, Ryman Eco és força llegible, especialment en mides petites.

Els seus creadors afirmen que si tothom fes servir Ryman Eco, s'estalviarien més de 490 milions de cartutxos de tinta i gairebé 15 milions de barrils de petroli, el que equival a 6,5 milions de tones d'emissions de CO2 a l'any.

La idea per donar vida a aquesta tipografia va sorgir arran d'una petició d'un jove adreçada a Barack Obama, president dels Estats Units. Suvir Mirchandani va fer arribar una sol·licitud a la Casa Blanca afirmant que amb tan sols utilitzar la font Garamond en reemplaçament de la Times New Roman, la Casa Blanca podria estalviar milions de dòlars en paper i tinta. Aquest fet va inspirar l'agència Grey per crear la tipografia Ryman Eco, que busca tant la conscienciació social com l'estalvi.

Us podeu descarregar la tipografia en format OTF (OpenType) de manera gratuïta en aquest enllaç. Ja porta més de 50 mil descàrregues.