Logo de RoboCAT
Logo de RoboCAT. Tipus de lletra: Web de Robocat. Llicència: Tots els drets reservats.

RoboCAT és iniciativa d'un grup d'estudiants de Girona que han apostat per un model de competició econòmic i a l'abast de qualsevol persona. La competició tindrà lloc durant la primavera i comptarà amb dos categories diferenciades: el robot explorador i el robot dansaire. A la primera fase, RoboCAT compta amb diversos torneigs territorials que es faran durant els mesos d’abril i maig a Mataró, Barcelona, Terrassa, Granollers, Vic i Girona, en aquest ordre i a partir del 8 d'abril. La gran final però haurà d'esperar fins al proper 28 de maig a Vilablareix.

Els robots es poden construir amb els materials que es desitgi i poden programar-se utilitzant qualsevol plataforma (Lego, Arduino, Bitbloq, etc.). Els participants també poden construir per menys de 30€ el camp de competició a través d'aquest vídeo-tutorial o comprar-lo 150€. Per participar en la competició no és imprescindible disposar del camp però ajudarà als participants a conéixer les seves dimensions a l'hora d'entrenar amb els seus robots.

 
Els equips de les categories Primària (nascuts entre 2002 i 2006) i Secundària (nascuts entre 2001 i 1998) estaran formats per un màxim de 3 membres més un entrenador. En el cas que un mateix centre presenti diversos robots no és necessari un entrenador per cada equip. L'entrenador no podrà estar en contacte amb l'equip durant la competició i el jurat entrevistarà als membres de l'equip durant 5 minuts per tal de valorar que els robots han estat fets i programats pels nens sense l’ajuda de cap adult. Si el jurat dictamina que hi ha hagut intervenció directa, l'equip podrà ser desqualificat.
 
Les inscripcions ja estan obertes i podeu fer-les de manera online.